Vaarwel oververhitte woningen in de zomer, koude ruimtes in de winter en vochtige badkamers na het douchen. Wanneer een woning zich op elk moment van de dag volledig uit zichzelf bekommert om het ideale binnenklimaat, zorgt dit voor gelukkige bewoners.

’s Ochtends vroeg opstaan om de ramen te openen om zo de woning een beetje af te koelen, voor het werk snel alle ramen en jaloezieën sluiten om hopelijk de warmte buiten te houden en ’s avonds helaas toch thuiskomen in een sauna. Velen zullen jammer genoeg dit plaatje herkennen. Maar maak u niet langer zorgen! Het Real Smart Home van Loxone lost dit probleem voor u op.

Wanneer de zon op de ramen staat, warmt de woning op. De automatisatie van externe zonwering zorgt ervoor dat de zonnestralen buiten gehouden worden en de woning koel blijft, ook wanneer u niet thuis bent. Een slimme woning van Loxone weet dankzij een ingebouwde astroklok, een weerstation en weerservice steeds wanneer de zonwering zijn werk moet doen. Dit door de slimme samenwerking met de temperatuursensoren in elke ruimte. Externe zonwering is eenvoudig elektrisch aan te sturen en bestaat in verschillende vormen: lamellen, rolluiken, luifels, zonnezeilen … Voor ieder wat wils dus.

Ook een slim ventilatiesysteem kan zorgen voor een passieve koeling door koude lucht van buiten aan te zuigen. Dit zorgt daarboven ook nog eens voor verse lucht, een win-winsituatie dus. Indien gewenst kan er ook een airco gekoppeld worden en slim aangestuurd worden. Weet wel dat u op dat moment actief aan het koelen bent en dit niet langer energie-efficiënt is.

Het lijkt nu nog veraf, maar de zonwering is trouwens ook heel functioneel en energiebesparend tijdens de koude wintermaanden. Wanneer de zon schijnt op kille dagen, blijft de zonwering simpelweg omhoog om de ruimtes op te warmen met de gratis zonnewarmte die op dat moment binnenvalt. Vanaf de maximale comforttemperatuur bijna bereikt wordt, zal de zonwering sluiten om de ruimtes aangenaam op temperatuur te houden. En het beste hieraan? U hoeft zelf aan niets te denken, de woning doet dit volledig uit zichzelf.

Een optimaal binnenklimaat staat echter niet alleen voor verwarmen en koelen, maar ook voor een goede ventilatie. In conventionele woningen wordt vaak een raam opengezet tijdens het douchen om de luchtvochtigheid onder controle te houden. Dit raam wordt echter vaak te snel gesloten om in de zomer de warmte buiten te houden en om in de winter de koude niet binnen te laten. Dankzij een geïntegreerd ventilatiesysteem zorgt het Loxone Smart Home steeds voor een optimale luchtkwaliteit. In samenwerking met luchtvochtigheidssensoren weet de woning exact hoe en wanneer de ventilatie dient aangestuurd te worden.

Een optimaal binnenklimaat bestaat dus uit vier pijlers: verwarming, koeling, ventilatie en zonwering. Wanneer u deze zaken integreert in uw Loxone Smart Home, garanderen wij een optimale klimaatregeling op elk moment van de dag zonder dat u hiervoor iets dient te doen. Waar wacht u nog op?